HANNIE

Maak kennis met Hannie, 61 jaar, opgegroeid op de Raam, vlakbij het centrum van Gouda.

Ze herinnert zich haar jeugd als een tijd van verbondenheid en gezelligheid.

Vroeger was Gouda Gezelliger

“Vroeger was alles gezelliger,” zegt ze met een glimlach. Buren zaten vaak samen buiten en er heerste een gemoedelijke sfeer in de stad. Gouda was een plek waar iedereen elkaar kende en het gevoel van gemeenschap sterk was.

 

Inmiddels is de stad volgens Hannie flink veranderd. Ze ziet dat het centrum er anders uitziet en er minder winkels en pleintjes zijn dan vroeger. Toch blijft ze geloven dat gezelligheid iets is dat je zelf kunt creëren. “Gezelligheid moet je zelf maken, hier in Gouda sowieso,” zegt ze.

Familie

Ondanks de veranderingen haalt Hannie veel vreugde uit haar familie. Vooral de uitstapjes met haar kleindochter en achterkleinkind zorgen voor geluksmomenten. “Hoe meer je samen op stap gaat, hoe leuker het wordt,” voegt ze eraan toe. Voor Hannie ligt de kracht van gezelligheid en verbondenheid in de mensen om haar heen.

 

Hannie laat ons zien dat, ongeacht de veranderingen in de stad, de echte warmte en gezelligheid in de gemeenschap zelf zit. Gouda blijft een plek waar die verbondenheid centraal staat, en we hebben allemaal de kracht om dat gevoel te behouden. Zoals Hannie zegt: “Gezelligheid moet je zelf maken!”